Сложете добро начало на вашата кариера!


Започва селекцията на отбор на ЮФ на ПУ „Паисий Хилендарски“ за състезанието Philip C. Jessup (сезон 2022-2023г).
Jessup е най-голямото състезание по право в света, като участие взимат над 700 унвиерситета. То представлява симулация на съдебен процес пред Международния съд на ООН и засяга най-разнообразни теми от сферата на международното публично, международното наказателно право, права на човека и много други.
Състезанието се провежда в два етапа – национални и международни кръгове. Националните кръгове традиционно се провеждат в Съдебната палата в София и включват всички български отбори. Победителят от националните кръгове продължава на международните, които се провеждат във Вашингтон, САЩ. Състезанието предлага една от най-добрите платформи за развитие, както в сферата на международното право, така и във всички други сфери. Участието и доброто представяне в състезанието е голямо преимущество за всички юристи в началото на кариерата си.
Отборът на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ има изградена традиция като е финалист на националните кръгове през последните 6 години и е представлявал България във Вашингтон 2 пъти.
Отборът търси своите участници и за предстоящото издание на състезанието. Търсят се мотивирани студенти, с добро владеене на английски език. Доброто познаване на международното право е препоръчително, но не е задължително. Всички участници преминават през щателна подготовка.
Ако искате да участвате, кандидатствайте до 23:59ч. на 25 май като изпратите CV и мотивиационно писмо на orator.plovdiv@gmail.com.