Студентка по право от Пловдивския университет – студент на 2023 г.

На официална церемония, която се проведе на 2 март 2023 г. в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) бяха връчени ежегодните награди ,,Студент на годината”. Те имат за цел да отличат най-добрите студенти във всяка сфера на науката, изкуствата и спорта. Инициативата е под патронажа на Президента на Републиката, който лично призова студентите да не се примиряват с несправедливостта, корупцията и безхаберието, което от своя страна ражда безнадеждност.

В присъствието на официални лица, сред които членове на Министерския съвет, ректори и зам.-ректори, декани и други работещи в множество различни висши училища, Вяра Трифонова, студентка от трети курс, редовно обучение на Юридическия факултет на Пловдивския университет, получи наградата Студент на годината в категория ,,Правни науки”. Нейната номинация пребори тези от ЮФ на Софийския университет и ЮФ на Великотърновския университет.

Наградата бе връчена от министъра на правосъдието Крум Зарков, който изказа своето удовлетворение, че има честта в рамките на 2023 г. два пъти да награждава Вяра от Пловдивския университет, след като през месец януари тя зае челно място в националния конкурс за есе, организиран от ръководеното от него министерство. Той пожела успех на всички номинирани и ги поздрави за успеха, който са постигнали.

Да пожелаем на Вяра да заема много челни места на престижни състезания не само през 2023 г.!

Дияна Атанасова, студентка ІІІ курс на ЮФ